Sibel Kızılateş.

Sibel Kızılateş. 
 

Özgeçmişi ve Çalışmaları. 

Ardahanlı »Göle, Hoşdülbent« bir ailenin çocuğu olan Sibel Kızılateş, 15.01.1979 İzmir Karşıyaka’da dünyaya geldi. 

2003 senesinde Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Opera-Şan Ana Sanat Dalı'na burslu olarak kabul edilmiş ve okuldan 2009 senesinde mezun olmuştur. Okul hayatı boyunca çok sayıda şan ve koro konserinde görev almış ve Bilkent Gençlik Korosu ile kayıtlara katılmıştır. Yine Bilkent Gençlik Orkestrası ve Korosunun da katılımıyla 2007 senesinde A. Vivaldi'nin 'Gloria' eserinde Alto soloyu seslendirmiş ve DVD kaydını gerçekleştirmiştir. 

Ayrıca mezuniyetinden kısa bir süre önce 17 Ocak 2009 tarihinde yapılan sınavla Ankara Devlet Opera ve Balesi'ne yevmiyeli koro sanatçısı olarak kabul edilmiş olan sanatçı 2013 senesinde Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Stajyer Koro Sanatçısı sınavı neticesinde Samsun Devlet Opera ve Balesini kazanmış ve ataması yapılana kadar Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde görevine devam etmiştir. 

Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde görev aldığı süre boyunca çok sayıda opera eserinde, operetlerde, müzikallerde ve çocuk oyunlarında koro sanatçısı ve solist sanatçı olarak görev almıştır. Sanat yaşamına Ağustos 2013 tarihinden itibaren Samsun Devlet Opera ve Balesi'nde devam eden Sibel Kızılateş, bu kurumda aynı zamanda Başrejisörlük V. görevini de üstlenmiştir. 

24 Ekim 2016 tarihinden, Kasım 2019 tarihine kadar Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nde Sanat Yönetmeni ve Müdür V. olarak görev yapmıştır. Bu süre zarfında idari görevlerinin yanı sıra Samsun Devlet Opera ve Balesince sahnelenen “Carmen” operasında “Carmen” rolünü, ‘’Aşk-ı Memnu’’ operasında ‘’Matmazel’’ rolünü, “Birjan ve Sara” operasında “Altınay” rolünü, Antalya Devlet Opera ve Balesince sahnelenen “Aida” operasında “Amneris” rolünü, yine Antalya Devlet Opera ve Balesince sahnelenen “Carmen” operasında “Carmen” rolünü, Ankara Devlet Opera ve Balesince sahnelenen “Bir Tenor Aranıyor” müzikalinde “Maria” rolünü ve Mersin Devlet Opera ve Balesince sahnelenen “Maskeli Balo” operasında “Ulrica” rolünü canlandırmıştır. 

Yine Antalya Devlet Opera ve Balesince sahnelenen “Madama Butterfly” operasında “Suzuki” Ankara Devlet Opera ve Balesinde sahnelenen “Cavalleria Rusticana” operasında “Mamma di Lucia” karakterlerini seslendirmiştir. 

2019 senesinde Antalya Devlet Opera ve Balesi ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrasının ortak projesi olan Çanakkale Şehitlerini Anma Konserinde, Hasan Niyazi Turanın “Şehitler Oratoryosu” eserinde Mezzosoprano Solo partisini seslendirmiştir. Bunların yanı sıra birçok opera eserinin korosunda da görev almıştır. 

Bu görevleri sırasıyla yazarsak şöyle sıralamak gerekiyor. 

  • Ivanka GOSPODİNOVA
  • Meral Akyol GÖKOĞLU
  • Ferda YETİŞER
  • Anna CUBUCENKO
  • Nuray ÇEVİKER
  • Umut GÖKOĞLU »Halen çalışmalarımıza beraber devam etmekteyiz«

 

Sayısız Türk ve Yabancı Korrepetitör ve Orkestra Şefi ile çalıştım.

 

  1. Bir Tenor Aranıyor (Maria) ADOB
  2. Birjan ve Sara (Altınay) SAMDOB
  3. Aşk-ı Memnu (Matmezel de Courton) SAMDOB
  4. Carmen (Carmen) SAMDOB
  5. Aida (Amneris) ANTDOB
  6. Maskeli Balo (Ulrica) MERSİN DOB
  7. Carmen (Carmen) ANTDOB
  8. Madama Butterfly (Suzuki) ANTDOB
  9. Cavalleria Rusticana (Mamma di Lucia) ADOB
  10. Şehitler Oratoryosu (Alto solo) Antalya Devlet Senfoni Orkestrası. 

 

Sibel Kızılateş & Orhan bahçıvan






 

 





 

 

Yorumlar

  1. Bir hemşerimiz olarak gurur duydum. Kendilerini kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Araştırma ve yazma konusunda değerli üstat
    düşünür ve yazarımız Orhan Bahçıvan Bey'in emeğine ve yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alagöz Dağı’nın Çocukları / Çolaklar / »Kızılateş Sülalesi«

Merdinikli Türkmen Karaca-Oğlan...

Göle Yöresi Halk Oyunları